COVID-19 Club Nieuws
Nautic Model Hobby Club
Wat dit allemaal inhoud voor de NMHC is het volgende: Vanaf 4 mei 2020 mag je wel individueel aan het water met je bootje of met twee personen, die van dan af aan je Buddy zijn. Zij mogen voorlopig met niemand anders afspreken aan het water tot nader order. De Kantine van de WVG mag evenwel niet open. Dus zelf voorzien met drank en niet vergeten eventueel uw mondmasker te dragen en de handen te ontsmetten (eventueel Nitril handschoenen dragen) Alle activiteieen en wedstrijden zijn zoals vermeld verboden tot 8 juni 2020 Later meer hierover !
WVG Surfclub: Hierbij de meest recent update van het WWSV: Geachte Clubverantwoordelijke, Op basis van de informatie waarover wij beschikken, verduidelijken we nog even de laatste versoepeling die toch enig perspectief geeft aan de watersport. Zeilen, surfen, golf- en kitesurfen en zeilwagenrijden zijn vanaf 4 mei toegelaten gezien je deze outdoor kan uitoefenen zonder dat er fysiek contact is met elkaar. Zeilen met een boot op zee is enkel toegestaan samen met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen. Wij bevelen dit ook aan voor het zeilen op binnenwateren, aangezien het vrijwel onmogelijk is om altijd 1,5m afstand te houden tussen opvarenden. De noodzakelijke infrastructuren voor de uitoefening van onze sporttakken mogen openen met uitzondering van kleedkamers, douches en cafetaria’s. Toiletten en drankautomaten kunnen wel gebruikt worden. Verhuur of verkoop van materiaal wordt niet toegestaan. Competitie en wedstrijden worden evenmin niet toegestaan. De basisregels van social distancing moeten altijd gerespecteerd worden, en uiteraard ook de nodige handhygiëne vóór en na het sporten. Zich verplaatsen naar een watersportclub is vanaf 4 mei toegestaan. Na de uitoefening van de activiteiten is de terugkeer naar huis verplicht. U mag dus de auto nemen om naar uw watersportclub te rijden. "Maar het is niet de bedoeling dat men het volledige land doorkruist", benadrukt het Crisiscentrum. Ook nu blijft dit dus voor interpretatie vatbaar en is de boodschap niet 100% duidelijk. In de Ministeriële Besluiten wordt geen concrete beperking van de afstand opgelegd. Voor sommige watersportdisciplines is er enkel de mogelijkheid om deze aan de zee te beoefenen en is er geen ander alternatief, vandaar dat wij dit als een redelijke verplaatsing beschouwen. Tijdens de verplaatsingen is het nuttig dat uw leden kunnen bewijzen dat ze op weg zijn naar uw sportclub. Het lijkt ons dan ook aangewezen om de leden ofwel te laten registreren met attestering voor de specifieke activiteit, ofwel hun te adviseren om minstens hun lidkaart mee te nemen. Het WWSV team werkt momenteel volop aan een registratietool (via Ikwatersport), die u als club gratis ter beschikking gesteld zal worden. Het WWSV team zal hierover maandag 4 mei 2020 de clubs contacteren. We blijven de situatie opvolgen en van zodra we meer nieuws vernemen nemen wij contact op met de clubs zodat jullie ten allen tijde de juiste info kunnen meegeven.
Mededeling Belgische federatie: In navolging van het advies van de Veiligheidsraad worden al onze activiteiten op de kalender uitgesteld tot 8 juni 2020.
CORONANIEUWS NMHC 16-05-2020: Vanaf maandag 18 mei 2020 kunnen we weer wat meer bij het NMHC. De volgende nieuwe richtlijnen zijn van toepassing: 15 leden mogen aan de waterkant samen komen om te varen met max. 2 personen op het ponton, waarbij het kruisen van 2 personen op de loopbrug verboden is. Ook moet men rekening houden met de afstand van elkaar (1.5m), het dragen van mondmaskers is dus voor de zwakkere onder ons (ouder dan 65 jaar, lid van een risicogroep) aan te raden. Afstand houden is dus verplicht, dus naast elkaar zitten op de banken is niet mogelijk. Er wordt dus aangeraden om uw stoeltje of zeteltje zelf mee te brengen. Ook het meebrengen van ontsmettingsgel is een goed idee. Hou er ook rekening mee dat de faciliteiten van de WVG surfclub nog steeds gesloten zijn (kantine, WC, etc …). Dus als U iets wilt drinken zult U dit zelf mee moeten brengen. Ook NMHC wedstrijden of speciale activiteiten zijn nog steeds niet toegelaten. Voor diegene die van plan is om te gaan varen, stuur ons eens een fotootje of filmpje op (zie op de site om te zien hoe dit te doen, wetransfer.com is aangeraden). Veel plezier voor diegene die van plan is om te gaan varen, maar hou het veilig.
We hebben nieuws gekregen van de federatie ! Coronamaatregelen op 8 juni 2020: Op 8 juni 2020 gaat de derde fase in van de exit uit het Corona tijdperk. Alles mag mits de in acht name van de basisregels. Dit houdt voor onze federatie in dat we onmogelijk onze wedstrijdkalender voor het jaar 2020 kunnen uitvoeren en daarom worden alle federale activiteiten tot het einde van het jaar stopgezet. Alle clubs mogen hun activiteiten na 8 juni 2020 hervatten maar ook hier moeten zij zich houden aan de basisregels. De basisregels houden in: hygiëne maatregelen blijven gelden (handen wassen, gel enz.) bij voorkeur buitenactiviteiten organiseren extra voorzorg voor risicogroep (diabetes, hart enz.) de veiligheidsafstand respecteren maximum 10 personen deelnemen (bubbel).
Beste Leden, Beste Leden, Hou jullie aan de corona regelingen: Hou afstand, draag mondmaskers en ontsmet tijdig jullie handen ! Zonder deze regelingen zullen we het stijgend aantal besmetten niet kunnen tegenhouden en zullen er weer restricties volgen Alle clubwedstrijden van 2020 zijn geannuleerd ! d.w.z dat elke zaterdag het vrij varen zal zijn … Ook wie een wisselbeker heeft mag die 1 jaar langer houden. Als we toestemming krijgen denken we dat de BBQ en avondvaart van 26 september doorgaat. Later meer hierover … Verder blijven alle andere regels aangaand Covid-19 nog geldig !